Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΕΚ: Μείωση της παραγωγής τον Οκτώβριο λόγω Σ. Αραβίας

Η συλλογική παραγωγή αργού στα μέλη του ΟΠΕΚ υποχώρησε τον Οκτώβριο κατά 226.400 βαρέλια την ημέρα. Η πτώση οφείλεται κυρίως στην χαμηλότερη παραγωγή αργού από την Σαουδική Αραβία, η οποία μειώθηκε κατά 69.900 βαρέλια την ημέρα.

ΟΠΕΚ: Μείωση της παραγωγής τον Οκτώβριο λόγω Σ. Αραβίας

O Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) ανακοίνωσε την Τετάρτη πως η συλλογική παραγωγή αργού υποχώρησε τον Οκτώβριο κατά 226.400 βαρέλια την ημέρα, στα 30,25 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η πτώση οφείλεται κυρίως στην χαμηλότερη παραγωγή αργού από την Σαουδική Αραβία, η οποία σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ υποχώρησε κατά 69.900 βαρέλια την ημέρα, στα 9,6 εκατομμύρια βαρέλια.

Ο ΟΠΕΚ δημοσίευσε τα νούμερα στην καθιερωμένη μηνιαία του έκθεση. Ο οργανισμός βασίζει τις εκτιμήσεις του σε δευτερογενείς πηγές, όπως συμβουλευτικές εταιρείες στην ενέργεια.

Ο οργανισμός δεν ανέφερε τους λόγους για την μείωση της παραγωγής στην Σαουδική Αραβία.

Σημειώνεται ότι ο στόχος του ΟΠΕΚ για την συλλογική παραγωγή έχει καθοριστεί στα 30 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και τα μέλη του οργανισμού αναμένεται να συζητήσουν για ενδεχόμενη αλλαγή του σε συνάντηση στις 27 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την WSJ, το επίπεδο παραγωγής τον Οκτώβριο ευθυγραμμίζεται με τις προβλεπόμενες ανάγκες του ΟΠΕΚ για 30,15 βαρέλια την ημέρα για το τέταρτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v