Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Σταματάει τις τακτικές παρεμβάσεις η κεντρική τράπεζα

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανέφερε τη Δευτέρα ότι θα παρεμβαίνει μόνο όταν βλέπει κινδύνους «στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα». Κέρδη 3,1% για το ρούβλι έναντι του δολαρίου.

Ρωσία: Σταματάει τις τακτικές παρεμβάσεις η κεντρική τράπεζα

Το νόμισμα της Ρωσίας ανέκαμψε τη Δευτέρα, μετά από την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας ότι θα σταματήσει τις τακτικές παρεμβάσεις στην αγορά και τις δηλώσεις στήριξης από τον Πούτιν.

«Βλέπουμε κάποιες κερδοσκοπικές κινήσεις στην ισοτιμία, αλλά πιστεύω ότι αυτό θα σταματήσει σύντομα ενόψει των δράσεων που λαμβάνει οι κεντρικοί τράπεζα για να απαντήσει στους κερδοσκόπους» ανέφερε ο Πούτιν σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Πεκίνο.

Όπως μεταδίδει η WSJ, λίγη ώρα αργότερα η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα βάλει τέλος στο όριο διακύμανσης του νομίσματος έναντι του καλαθιού ευρώ-δολαρίου και στις τακτικές παρεμβάσεις στις αγορές. Τις τελευταίες εβδομάδες ο μηχανισμός αυτός δεν βοήθησε να αποτραπεί η βουτιά του νομίσματος και στοίχισε στην κεντρική τράπεζα περίπου 30 δισ. δολάρια.

Τη Δευτέρα η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι θα παρεμβαίνει μόνο όταν βλέπει κινδύνους «στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Η πρόεδρος της ρωσικής τράπεζας ανέφερε τη Δευτέρα στο Rossiya-24 ότι τα αποθέματα της κεντρικής τράπεζας είναι «κατάλληλα».

Μετά τις κινήσεις της κεντρικής τράπεζας και τις δηλώσεις Πούτιν το ρούβλι ενισχύθηκε 3,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία στο 45,27.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v