Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EKT: Στα €2,6 δισ. μείωσε τις αγορές καλυμμένων ομολόγων

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε πως αγόρασε 2,629 δισ. ευρώ καλυμμένων ομολόγων την εβδομάδα που έληξε στις 7 Νοεμβρίου, από 3,075 δισ. ευρώ την προηγούμενη.

EKT: Στα €2,6 δισ. μείωσε τις αγορές καλυμμένων ομολόγων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβράδυνε την περασμένη εβδομάδα τον ρυθμό αγοράς καλυμμένων ομολόγων, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ΕΚΤ ανακοίνωσε πως αγόρασε 2,629 δισ. ευρώ καλυμμένων ομολόγων την εβδομάδα που έληξε στις 7 Νοεμβρίου, από 3,075 δισ. ευρώ την προηγούμενη. 

Σημειώνεται πως η ΕΚΤ ξεκίνησε να αγοράζει καλυμμένα ομόλογα τον Οκτώβριο και από τότε έχει δαπανήσει συνολικά 7,408 δισ. ευρώ. Η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει μέσα στον Νοέμβριο και τις αγορές τιτλοποιημένων δανείων (ABS), στο πλαίσιο του νέου προγράμματος τόνωσης της οικονομίας της ευρωζώνης.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Μάριο Ντράγκι έχει δηλώσει πως η συνολική επίπτωση από τις αγορές καλυμμένων ομολόγων και ABS θα επαναφέρει τον ισολογισμό στα επίπεδα του 2012. Ο ισολογισμός της ΕΚΤ βρίσκεται σήμερα στα 2 τρισ. ευρώ, από 3 τρισ. ευρώ το 2012, κάτι που σημαίνει πως ο στόχος για το νέο πρόγραμμα είναι περίπου 1 τρισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v