Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Η πρώτη διαφήμιση που «καπνίζει» σε 50 χρόνια

Στην καταχώρηση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, μια ελκυστική γυναίκα εμφανίζεται να εκπνέει ατμό από το ηλεκτρονικό της τσιγάρο.

Βρετανία: Η πρώτη διαφήμιση που «καπνίζει» σε 50 χρόνια

Μια διαφήμιση που δείχνει άνθρωπο να «καπνίζει» θα εμφανιστεί στην βρετανική τηλεόραση απόψε για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, μετά την αμφιλεγόμενη αλλαγή στους διαφημιστικούς νόμους που επιτρέπει την μετάδοση διαφημίσεων ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Στην καταχώρηση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, μια ελκυστική γυναίκα εμφανίζεται να εκπνέει ατμό από το ηλεκτρονικό της τσιγάρο. Επισήμως η καταχώρηση θα εμφανιστεί απόψε στο κανάλι ITV1 και έχει ήδη επικριθεί έντονα από αντικαπνιστικές ομάδες.

Θα είναι η πρώτη διαφήμιση που δείχνει άτομο να «καπνίζει» σε 49 χρόνια στην Βρετανία.

Η αρμόδια βρετανική αρχή τον περασμένο μήνα κατέληξε ότι θα επιτρέπονται οι διαφημίσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων, με την προϋπόθεση ότι δεν στοχεύουν σε μη καπνιστές ή ανηλίκους κάτω των 18 ετών, δεν εμφανίζουν πρόσωπα που σχετίζονται με την νεανική κουλτούρα και που δεν έχουν «ώριμη» εμφάνιση, ότι περιέχουν σαφείς προειδοποιήσεις για την υγεία και ότι διατρανώνουν ότι η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου βοηθά την διακοπή του κανονικού τσιγάρου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v