Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Adecco: Αύξηση 4% στα έσοδα τρίτου τριμήνου

Τα καθαρά έσοδα που αναλογούν σε μετόχους της Adecco αυξήθηκαν κατά 4% φτάνοντας τα €198 εκ. και τα βασικά κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 6% στα €1,13.

Adecco: Αύξηση 4% στα έσοδα τρίτου τριμήνου
Ο Όμιλος Adecco, η μεγαλύτερη εταιρία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως, ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2014.

Τα έσοδα έφτασαν τα €5,2 δισ., αυξημένα κατά 4% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες. Το μεικτό περιθώριο κέρδους έφτασε στο 18,4%, σημειώνοντας αύξηση 10 μονάδων βάσης σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι Συνολικές Δαπάνες αυξήθηκαν κατά 2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο και μειώθηκαν κατά 2% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2014 σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες και εξαιρουμένων των δαπανών αναδιοργάνωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το περιθώριο EBITA προ δαπανών αναδιοργάνωσης έφτασε το 5,4%, αυξημένο δηλαδή κατά 40 μονάδες βάσης σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Τα καθαρά έσοδα που αναλογούν σε μετόχους της Adecco αυξήθηκαν κατά 4% φτάνοντας τα €198 εκ. και τα βασικά κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 6% στα €1,13.

Τα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου του 2014 διαμορφώθηκαν ως εξής:

• Έσοδα αυξημένα κατά 4% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες (σε σύγκριση με το 3ο τρίμηνο του 2013)
• Μεικτό περιθώριο κέρδους 18,4%, αυξημένο κατά 10 μονάδες βάσης
• Συνολικές Δαπάνες προ δαπανών αναδιοργάνωσης αυξημένες κατά 2% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες σε σύγκριση με το 3ο τρίμηνο του 2013, μειωμένες κατά 2% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2014
• EBITA προ δαπανών αναδιοργάνωσης €280 εκ.
• Περιθώριο EBITA προ δαπανών αναδιοργάνωσης 5,4%, αυξημένο κατά 40 μονάδες βάσης
Καθαρά έσοδα που αναλογούν σε μετόχους της Adecco αυξημένα κατά 4%, βασικά κέρδη ανά μετοχή αυξημένα κατά 6%

Ο CEO του Ομίλου Adecco, Patrick De Maeseneire, σχολίασε: «Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014 οι εργαζόμενοι στον Όμιλο παρουσίασαν και πάλι πολύ καλές επιδόσεις. Η αύξηση των εσόδων μειώθηκε σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην αδύναμη ανάπτυξη στη Γαλλία και τη Γερμανία. Στη Βόρεια Αμερική παρατηρήθηκε έντονη δραστηριότητα, όπως αναμενόταν, και η ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών παρέμεινε ισχυρή. Ο Όμιλος βγήκε από το τρίτο τρίμηνο με έσοδα το Σεπτέμβριο αυξημένα κατά 2%, σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες και βάσει των ημερών συναλλαγών. Η αύξηση του περιθωρίου EBITA στο 3ο τρίμηνο ήταν για ακόμα μια φορά ενθαρρυντική. Συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στην επίτευξη υψηλότερου του 5,5% περιθωρίου EBITA έως το 2015.

Παρά την πρόσφατη χαλάρωση του ευρύτερου οικονομικού περιβάλλοντος αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ για το επόμενο έτος. Με βάση αυτήν την προοπτική αλλά και την πρόοδο που σημειώνεται στις έξι στρατηγικές προτεραιότητές μας και τη συνέχιση της αυστηρά πειθαρχημένης τιμολογιακής πολιτικής και του ελέγχου των δαπανών, παραμένουμε πεπεισμένοι πως θα επιτύχουμε τον στόχο μας.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v