Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομαδική αγωγή 5.000 μετόχων εναντίον της Lloyds

Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι μέτοχοι των βρετανικών τραπεζών για τις κινήσεις που έκανε το Λονδίνο εν μέσω χρηματοοικονομικής κρίσης. Ομαδική αγωγή για την εξαγορά της HBOS από τη Lloyds, ενώ συνεχίζεται η προσφυγή κατά της RBS για την ΑΜΚ του 2008.

Ομαδική αγωγή 5.000 μετόχων εναντίον της Lloyds

Περισσότεροι από 5.000 επενδυτές συμμετέχουν σε ομαδική αγωγή κατά της Lloyds Banking Group, υποστηρίζοντας ότι ζημιώθηκαν συνολικά κατά περίπου 400 εκατ. στερλίνες κατά την εξαγορά της HBOS προ εξαετίας, η οποία έγινε με κυβερνητική προτροπή.

Οι μέτοχοι υποστηρίζουν ότι παραπλανήθηκαν για να επικυρώσουν την συγχώνευση της HBOS καθώς αποκρύφτηκαν βασικά οικονομικά μεγέθη για την πραγματική οικονομική κατάσταση της τράπεζας. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν κοινοποιήθηκε πως η HBOS είχε λάβει έκτακτη στήριξη 25 δισ. στερλινών από την Τράπεζα της Αγγλίας και 18 δισ. δολαρίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Υποστηρίζουν επίσης πως η Lloyds έδωσε μυστικά δάνειο στην HBOS ύψους 10 δισ. στερλινών για να παραμείνει ζωντανή.

Σημειώνεται ότι εν μέσω χρηματοοικονομικής κρίσης, η Lloyds έλαβε κρατική στήριξη 20 δισ. στερλινών, αφού συμφώνησε να εξαγοράσει την HBOS, που είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλες τις βρετανικές τράπεζες.

Είναι η δεύτερη μεγάλη αγωγή που κατατίθεται στην Βρετανία αναφορικά με λύσεις στις οποίες είχε προσφύγει η κυβέρνηση εν μέσω χρηματοοικονομικής κρίσης. 36.000 μέτοχοι έχουν προσφύγει εναντίον της Royal Bank of Scotland για την αύξηση κεφαλαίου κατά 12 δισ. στερλίνες του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v