Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κερέ: «Καμπανάκι» για το momentum της ανάπτυξης στην ΕΕ

Η ΕΚΤ βρίσκεται σε ετοιμότητα για να λάβει επιπλέον μέτρα στην περίπτωση που ο πληθωρισμός να παραμείνει υπερβολικά χαμηλός για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα, τονίζει το μέλος της ΕΚΤ.

Κερέ: «Καμπανάκι» για το momentum της ανάπτυξης στην ΕΕ

Η οικονομία της ευρωζώνης κινδυνεύει να διολισθήσει σε μια αυτοεκπληρούμενη απώλεια της δυναμικής ανάπτυξης, προειδοποίησε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ετοιμότητα της ΕΚΤ να δράσει, εάν χρειαστεί.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Κερέ αναφέρθηκε στους τελευταίους οικονομικούς δείκτες και στην τελευταία υποβάθμιση των προβλέψεων της Κομισιόν για την ανάπτυξη, και ζήτησε «αποτελεσματική και συνεπή δράση» σε ότι αφορά τη νομισματική πολιτική, αλλά και δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα.

«Η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη με τρόπο που θα έχει μεγάλη διάρκεια. Μόνο ένα επαρκές μίγμα μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων μπορούν να το κάνουν αυτό. Και είναι επείγον ζήτημα», τόνισε σε συνέντευξή του.

«Η ΕΚΤ είναι προσηλωμένη στη λήψη επιπλέον μέτρων εάν αντιμετωπίσουμε την προοπτική ο πληθωρισμός να παραμείνει υπερβολικά χαμηλός για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η ΕΚΤ στην τελευταία της συνεδρίαση άφησε «ανοικτή την πόρτα» για περαιτέρω ενέργειες, λέγοντας πως έχει επιφορτίσει το προσωπικό της να προετοιμάσει περαιτέρω μέτρα, στην περίπτωση που γίνει σαφές ότι τα υφιστάμενα εργαλεία της δεν είναι αρκετά ή εάν επιδεινωθούν οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v