Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Weidmann: Η ΕΚΤ δεν έχει «στόχο» για τις αγορές τίτλων

Ο Jens Weidmann ανέφερε σε συνέδριο στο Παρίσει πως δεν υπάρχουν εντάσεις με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Weidmann: Η ΕΚΤ δεν έχει «στόχο» για τις αγορές τίτλων

Η δήλωση του Μάριο Ντράγκι ότι οι αγορές καλυμμένων ομολόγων και ABS από την ΕΚΤ θα επαναφέρουν τον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας στα επίπεδα του 2012 αποτελεί μια «προσδοκία» και όχι ένα συγκεκριμένο «στόχο», δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann. 

Η δήλωση του κ. Weidmann έγινε την Παρασκευή στα περιθώρια τραπεζικού συνεδρίου στο Παρίσι. Ο κ. Weidmann ανέφερε πως δεν υπάρχουν εντάσεις με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και πως η αύξηση του ισολογισμού αποτελεί «προσδοκία» και όχι «στόχο», έγραψε στο twitter ο οικονομολόγος της Credit Agricole, Frederik Ducrozet. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, o ίδιος πρόσθεσε πως ο κ. Weidmann δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την αύξηση του ισολογισμού. 

Ο κ. Weidmman αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τo σχόλιο όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Reuters. 

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο κ. Ντράγκι δήλωσε πως οι αγορές τίτλων από την ΕΚΤ θα επαναφέρουν τον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας στα επίπεδα του 2012. Ο ισολογισμός της κεντρικής τράπεζας βρίσκεται αυτήν την στιγμή στα 2 τρισ. ευρώ, ενώ το 2012 ήταν στο επίπεδο ρεκόρ των 3 τρισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το πρόγραμμα αγορών θα αγγίξει το 1 τρισ. ευρώ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v