Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η επενδυτική εταιρεία του Στρος Καν κήρυξε πτώχευση

Η εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο «βάρεσε κανόνι» μια εβδομάδα μετά τον τραγικό θάνατο του συνεργάτη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Τιερί Λεν.

Η επενδυτική εταιρεία του Στρος Καν κήρυξε πτώχευση

Πτώχευση κήρυξε την Τετάρτη η LSK Partnres, η πρώτη επενδυτική εταιρεία του Ντομινίκ Στρος Καν.

Η εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε την απόφαση μια εβδομάδα μετά τον τραγικό θάνατο του συνεργάτη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Τιερί Λεν. Ο κ. Λεν έπεσε από στις 23 Οκτωβρίου από κτίριο στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Στην ανακοίνωση της LSK, η οποία είναι γραμμένη στα γαλλικά, αναφέρεται ότι μετά τον «τραγικό θάνατο» του κ. Λεν το συμβούλιο ανακάλυψε «επιπρόσθετες υποχρεώσεις του ομίλου για τις οποίες δεν είχε γνώση και που επιβαρύνουν την εύθραυστη οικονομική κατάσταση».Το συμβούλιο ανέφερε πως οι νέες πληροφορίες δημιουργούν αμφιβολίες για το μέλλον της εταιρείας.

Ο Στρος Καν είχε αποκτήσει μερίδιο 15% στην LSK την περασμένη χρονιά και τοποθετήθηκε στην θέση του προέδρου. Η τράπεζα είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι θέλει να εκμεταλλευτεί τις οικονομικές γνώσεις και τις πολιτικές γνωριμίες του Στρος Καν για να ξεκινήσει ένα hedge fund 2 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., o πρώην διοικητής του ΔΝΤ αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου της LSK. Το Bloomberg, επικαλούμενο email της εταιρείας, μετέδωσε ότι ο Στρος Καν έφυγε από την εταιρεία στις 20 Οκτωβρίου, μόλις τρεις ημέρες πριν από τον θάνατο του συνεργάτη του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v