Κομισιόν: Ξεκινάει έρευνα για την εξαγορά της ΔΕΣΦΑ από SOCAR

Ερευνα για την συμφωνία εξαγοράς της ΔΕΣΦΑ από την SOCAR ξεκινάει η Κομισιόν. Σε ανακοίνωση της εκφράζει ανησυχίες για περιορισμό του ανταγωνισμού στην αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Πονοκέφαλος από την εξέλιξη στο ΤΑΙΠΕΔ.

Κομισιόν: Ξεκινάει έρευνα για την εξαγορά της ΔΕΣΦΑ από SOCAR

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει ανοίξει σε βάθος έρευνα για την προτεινόμενη εξαγορά της ΔΕΣΦΑ από την SOCAR. 

Υπενθυμίζεται πως η SOCAR ήταν η μόνη εταιρεία που κατέθεσε προσφορά για την αγορά του 66% της ΔΕΣΦΑ, έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ.

«Η Κομισιόν έχει ανησυχίες ότι η συναλλαγή μπορεί να μειώσει τον ανταγωνισμό στην αγορά χονδρικής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, γιατί θα επιτρέψει στην νέα οντότητα να παρεμποδίσει την πρόσβαση των ανταγωνιστών της SOCAR στο ελληνικό δίκτυο μεταφοράς αερίου» ανέφερε σε ανακοίνωση της η Κομισιόν.  

Την Τετάρτη έληγε η αρχική διορία που είχαν τα όργανα της Κομισιόν για να αποφασίσουν αν η συμφωνία συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κομισιόν έχει στη διάθεση της 90 εργάσιμες ημέρες, μέχρι τις 23 Μαρτίου του 2015, για να λάβει απόφαση για το ζήτημα.

Η εξέλιξη δημιουργεί πονοκεφάλους στην Αθήνα, δεδομένου ότι το ΤΑΙΠΕΔ υπολόγιζε να εισπράξει μέχρι το τέλος του χρόνου το αντίτιμο από την πώληση, κάτι που πλέον δεν είναι εφικτό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v