Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Βουτιά σε νέο χαμηλό για το ρούβλι

Το ρούβλι έχει χάσει περίπου 25% της αξίας του έναντι του δολαρίου το 2014, χτυπημένο από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, την στασιμότητα της ρωσικής οικονομίας και την πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Ρωσία: Βουτιά σε νέο χαμηλό για το ρούβλι

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την ελεύθερη διαμόρφωση της συναλλαγματικής ισοτιμία την Τετάρτη, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις πιέσεις στο ρωσικό νόμισμα.

Το ρούβλι βούτηξε σε νέο χαμηλό την Τετάρτη έναντι του αμερικάνικου νομίσματος, στο 44,98, προτού ανακάμψει ελαφρά στο 44,45. Το ρούβλι έχει χάσει περίπου 25% της αξίας του έναντι του δολαρίου το 2014, χτυπημένο από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, την στασιμότητα της ρωσικής οικονομίας και την πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Αν και οι Ρώσοι αξιωματούχοι διαμήνυαν πως δεν θα χρησιμοποιήσουν συναλλαγματικά αποθέματα για να στηρίξουν το νόμισμα, η κεντρική τράπεζα ξόδεψε πάν από 30 δισ. δολάρια για να σταματήσει την πτώση τον Οκτώβριο.

Την Παρασκευή η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε πως θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα, στο 9,5%, σε μια προσπάθεια να στηρίξει το νόμισμα. Ωστόσο το ρούβλι συνέχισε να αποδυναμώνεται.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η κεντρική τράπεζα ανέφερε πως η αύξηση του επιτοκίου μαζί με την απόφαση της Τετάρτης για δραστική μείωση των παρεμβάσεων, θα βοηθήσουν στην σταθεροποίηση της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v