Κύπρος: Ανέφικτη η κατασκευή τερματικού σταθμού φυσικού αερίου

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η Λευκωσία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα συνεργασίας με τα γειτονικά κράτη και κυρίως το Ισραήλ.

Κύπρος: Ανέφικτη η κατασκευή τερματικού σταθμού φυσικού αερίου

Με τα υφιστάμενα αποτελέσματα για τις ποσότητες υδρογονανθράκων που έχουν εντοπισθεί σε τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ δεν είναι εφικτή η δημιουργία τερματικού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα συνεργασίας με τα γειτονικά κράτη και κυρίως το Ισραήλ.

Ανέφερε ακόμα ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί ειδικότερα σε διμερές επίπεδο με την Αίγυπτο, τόσο κατά την επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στο Κάιρο για την τριμερή διάσκεψη κορυφής όσο και κατά την επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου στην Κύπρο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε επίσης ότι η ε/κ πλευρά δεν πρόκειται να δεχθεί να τεθεί ως χωριστό θέμα στο τραπέζι των συνομιλιών το θέμα του φυσικού αερίου. Θέση μας, είπε, είναι ότι οι φυσικοί πόροι της Κύπρου ανήκουν στην κεντρική κυβέρνηση και θα καταμεριστούν μετά τη λύση. Απέρριψε παράλληλα ότι έχουν ασκηθεί πιέσεις ή έχουν γίνει παροτρύνσεις στη Λευκωσία να αποδεχθεί συζήτηση του θέματος στις συνομιλίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v