Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιρλανδία: Ετοιμάζει έκδοση 15ετούς ομολόγου

Το μέγεθος της έκδοσης αναμένεται να είναι μεταξύ 3 και 4 δισ. ευρώ. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση των πιο ακριβών δανείων του ΔΝΤ.

Ιρλανδία: Ετοιμάζει έκδοση 15ετούς ομολόγου

H Ιρλανδία ετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί τα χαμηλά επιτόκια με την έκδοση ενός νέου 15ετούς ομολόγου την Τρίτη και να χρησιμοποιήσει ένα μέρος των εσόδων για την αποπληρωμή των πιο ακριβών δανείων του ΔΝΤ.

Το μέγεθος της έκδοσης αναμένεται να είναι μεταξύ 3 και 4 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ο αναλυτής της Danske Bank, Anders Moller Lumholtz ανέφερε ότι η Ιρλανδία μπορεί να επιτύχει μια «σημαντική» μείωση στα επιτόκια με μια πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ. Το Δουβλίνο πληρώνει αυτήν τη στιγμή επιτόκιο 4,99% στο ΔΝΤ, ενώ η απόδοση για το 15ετές υπό έκδοση ομολόγου υπολογίζεται στο 2,55%.

Σημειώνεται ότι η Ιρλανδία βγήκε από το τριετές πρόγραμμα διάσωσης στο τέλος της περασμένης χρονιάς, αλλά συνεχίζει την αποπληρωμή των ομολόγων.

Η χρηματοδότηση από τις αγορές θα είναι πιο φθηνή για την χώρα και για τους φορολογούμενους, δεδομένης της σημαντικής πτώσης στις αποδόσεις των ιρλανδικών ομολόγων αυτή τη χρονιά. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται αυτήν τη στιγμή στο 1,75%, έναντι 4,50% την περασμένη χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v