Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Santander: Αύξηση κερδών 52% στα €1,61 δισ.

Τα καλύτερα αποτελέσματα στα δύο τελευταία χρόνια και πλέον εμφάνισε η ισπανική τράπεζα Santander, χάρη στην ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας και την πολύ καλή εμφάνιση των βρετανικών επιχειρήσεων.

Santander: Αύξηση κερδών 52% στα €1,61 δισ.

Η ισπανική τράπεζα Banco Santander ανακοίνωσε αύξηση κερδών τρίτου τριμήνου κατά 52% στα 1,61 δισ. ευρώ, καταγράφοντας τα καλύτερα αποτελέσματα στα δύο τελευταία χρόνια και πλέον, χάρη στην ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας και την πολύ καλή εμφάνιση των βρετανικών επιχειρήσεων.

Η Santander, μια από τις ισχυρότερες τράπεζες της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη από τόκους, βασικό «βαρόμετρο» για την τραπεζική κερδοφορία, αυξήθηκαν 8% στα 7,47 δισ. ευρώ.

Ο συντελεστής των μη εξυπηρετούμενων δανείων ήταν 5,28%, σχεδόν 0,17 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από του προηγούμενου τριμήνου.

Τα αποτελέσματα είναι τα πρώτα που ανακοινώνονται υπό την προεδρία της Ana Patricia Botín, η οποία διετέλεσε για πολλά χρόνια ανώτατο στέλεχος του ισπανικού κολοσσού και αντικατέστησε στην προεδρία τον πατέρα της Emilio Botín, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v