JPMorgan Chase: Αυξάνει προβλέψεις για πρόστιμα κατά $1,1 δισ.

Έντονος προβληματισμός για το ύψος του νομικού κόστους που θα κληθεί να πληρώσει τους επόμενους 12 μήνες η JPMorgan Chase. Αυξάνει προβλέψεις κατά 1,1 δισ. δολ. στα 5,9 δισ. δολ.. Οι αντίστοιχες κινήσεις από Citi, HSBC και Barclays.

JPMorgan Chase: Αυξάνει προβλέψεις για πρόστιμα κατά $1,1 δισ.

Η JPMorgan Chase αυξάνει τις προβλέψεις τις για νομικά κόστη και εξωδικαστικούς διακανονισμούς κατά 1,1 δισ. δολ. στα 5,9 δισ. δολ. καθώς η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα πλησιάζει στην επίτευξη διακανονισμού αναφορικά με το πολύκροτο σκάνδαλο χειραγώγησης της αγοράς συναλλάγματος.

Η JPMorgan είναι μία από τις έξι τράπεζες – μαζί με UBS, Citigroup, Royal Bank of Scotland και Barclays – που αναμένεται να καταλήξουν από κοινού σε διακανονισμό για το συγκεκριμένο θέμα με την βρετανική εποπτική αρχή Οι Financial Times, επικαλούμενοι πηγή προσκείμενη στις εξελίξεις, αποκαλύπτουν πως υπάρχουν πλέον σημαντικές πιθανότητες να υπάρξει ένας ευρύτερος διακανονισμός στον οποίο να συμμετέχει παράλληλα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης, ενδεχομένως και η  Commodity Futures Trading Commission. Όχι όμως, και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

«Υπάρχουν σημαντικές αμφιβολίες για το μέγεθος του νομικού κόστους που θα κληθεί να πληρώσει η τράπεζα μέσα στους επόμενους 12 μήνες» αναφέρουν οι FT σημειώνοντας πως και η προηγούμενη χρονιά η JPMorgan κατέβαλε πρόστιμα ρεκόρ. Σημειώνουν ότι εκτός από το σκάνδαλο για τη χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος, η JPMorgan βρίσκεται υπό έρευνα για το εάν προσέλαβε τα παιδιά κυβερνητικών αξιωματούχων με επιρροή στην Ασία ,ώστε να κερδίσει προσοδοφόρα συμβόλαια.

Και δεν είναι η μόνο που δέχεται πιέσεις. Η HSBC ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θέτει προβλέψεις 378 εκατ. δολαρίων για να καλύψει το νομικό κόστος που ενδεχομένως να προκύψει από τις βρετανικές αρχές για το σκάνδαλο χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος. Η Citigroup στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου δήλωσε πως περιλαμβάνει προβλέψεις για τον ίδιο λόγο ύψους 600 εκατ. ευρώ και η Barclays 500 εκατ. στερλινών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v