Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gross: Ο κίνδυνος αποπληθωρισμού αυξάνεται

Οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν από μόνες τους να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο αποπληθωρισμού, προειδοποιεί ο γνωστός επενδυτής Bill Gross. Έκκληση σε κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε δημοσιονομική τόνωση.

Gross: Ο κίνδυνος αποπληθωρισμού αυξάνεται

Το σενάριο του αποπληθωρισμού γίνεται ολοένα και πιο πιθανό υποστηρίζει ο Bill Gross στο δεύτερο επενδυτικό outlook που δημοσίευσε ως διαχειριστής ενεργητικού στην Janus Capital.

Oι κεντρικές τράπεζες έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες για να ενισχύσουν τον πληθωρισμό, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι η άνοδος των χρηματοπιστωτικών στοιχείων ενεργητικού και όχι των τιμών στην πραγματική οικονομία, αναφέρει ο κ. Gross στο outlook με τίτλο «Τhe Trouble with Porosity and Prosperity».

«Η πραγματική οικονομία χρειάζεται τύπωμα χρήματος, είναι αλήθεια, αλλά ακόμα περισσότερο χρειάζεται να δαπανηθεί αυτό το χρήμα και αυτό πρέπει να προέλθει από το δημοσιονομικό μέτωπο, - από την πλευρά των κυβερνήσεων – όπου τα ελλείμματα είναι ανάθεμα και οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί είναι της μόδας» γράφει ο λεγόμενος «βασιλιάς των ομολόγων».

Μέχρι τότε, ο κίνδυνος το πληθωρισμού αποτελεί μια απτή πρόκληση για την δημιουργία πλούτου, προειδοποιεί σύμφωνα με το Bloomberg ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v