Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρυσός: Αποσύρθηκαν $1,3 δισ. από τα ETF

Οι καθαρές θέσεις long (με πρόβλεψη ανόδου) στην αγορά παραγώγων της Νέας Υόρκης, μειώθηκαν για πρώτη φορά σε τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης

Χρυσός: Αποσύρθηκαν $1,3 δισ. από τα ETF

Οι ριψοκίνδυνοι επενδυτές μείωσαν κάθετα τα αισιόδοξα στοιχήματα στις παραμονές της βουτιάς των τιμών του πολύτιμου μετάλλου στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2010, καθώς μειώθηκε η ζήτηση ως μέσο προφύλαξης κατά του πληθωρισμού. 

Οι καθαρές θέσεις long (με πρόβλεψη ανόδου) στην αγορά παραγώγων της Νέας Υόρκης, μειώθηκαν για πρώτη φορά σε τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης. Η πρόοδος της αμερικανικής οικονομίας έχει μειώσει την ελκυστικότητα του χρυσού ως «καταφυγίου» κι έχει ανεβάσει το δολάριο σε υψηλό 4 ετών.

Πάνω από 1,3 δισ. δολ. αποσύρθηκαν από τα αμερικανικά exchange-traded funds (ETFs) που παρακολουθούν πολύτιμα μέταλλα τον Οκτώβριο, που είναι η μεγαλύτερη πτώση από τις αρχές του έτους.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια futures του κίτρινου μετάλλου βούλιαξαν 4,9% στα 1.171,60 δολ. ανά ουγκιά την περασμένη εβδομάδα στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Comex της Νέας Υόρκης, έχοντας αγγίξει τα 1.160 δολ. που ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από το 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v