Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος ο Pοul Thomsen

Ο Poul Thomsen θα διαδεχθεί άμεσα τον Reza Moghadam, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του στα τέλη Ιουλίου

ΔΝΤ: Διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος ο Pοul Thomsen

Τον διορισμό του Poul Thomsen στη θέση του διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανακοίνωσε τη Δευτέρα η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Christine Lagarde.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΔΝΤ, ο κ. Thomsen θα διαδεχθεί άμεσα τον Reza Moghadam, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του στα τέλη Ιουλίου.

«Στη 32ετή καριέρα του στο Ταμείο, ο Paul έχει συνεισφέρει πολλά ως υπάλληλος, διευθυντής και ανώτατο στέλεχος στον οργανισμό. Έχει κερδίσει τον σεβασμό εντός και εκτός του Ταμείο για την διανοητική του καθοδήγηση, την διαχειριστική του εμπειρία και τις τεχνικές του γνώσεις. Πρόσφατα, είχε σημαντικό ρόλο στην δουλειά μας σε ορισμένα από τα πιο δύσκολα προγράμματα στην Ευρώπη» ανέφερε η κ. Lagarde.

«Η διευθυντική ομάδα και εγώ είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Thomsen είναι το κατάλληλο πρόσωπο για αυτήν την σημαντική θέση αυτήν την στιγμή και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε την συνεργασία με τον ίδιο στο μέλλον» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης ο κ. Thomsen ήταν επικεφαλής της αποστολής στην Ισλανδία και στην συνέχεια ανέλαβε τα προγράμματα διάσωσης στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία. Διορίστηκε στην θέση του αναπληρωτή διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος στις 30 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v