Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Αύξηση 2% στα προ φόρων κέρδη

Κατά 3% υποχωρεί η μετοχή της HSBC μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. Η αγορά δεν ικανοποιείται με την αύξηση κερδών κατά 2%. Προβληματισμός για την αύξηση των δαπανών κατά 15%.

HSBC: Αύξηση 2% στα προ φόρων κέρδη

Αύξηση κατά 2% ανακοίνωσε η HSBC για τα κέρδη τρίτου τριμήνου που όμως, δεν ικανοποίησε τις αγορές. Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων του βρετανικού χρηματοπιστωτικού οργανισμού διαμορφώθηκαν στα 4,6 δισ. ευρώ, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν προβληματισμοί για τα υψηλά έξοδα της τράπεζας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη προ φόρων της HSBC θα άγγιζαν τα 5,46 δισ. δολ., καταγράφοντας αύξηση κατά 5% σε ετήσια βάση.

Η αντίδραση της αγοράς είναι έντονη με τη μετοχή της HSBC να υποχωρεί κατά 3%. «Το τρίτο τρίμηνο ήταν περίοδος συνέχισης της προόδου. Είμαι βέβαιος ότι το επιχειρηματικό μας μοντέλο παραμένει βιώσιμο και πως μπορούμε να αποδώσουμε περαιτέρω αξία στους μετόχους μας, διασφαλίζοντας παράλληλα τις δεσμεύσεις μας και προστατεύοντας το μέλλον της HSBC» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Stuart Gulliver σε ανακοίνωσή του.

Προβληματισμό ωστόσο, προκαλεί η αύξηση των εξόδων το τρίμηνο κατά 15% σε ετήσια βαση, στα 11 δισ. δολ.  Ο κ. Gulliver εξήγησε πως αυτό αποδίδεται στη συνεχιζόμενη προσπάθεια της τράπεζας «να δημιουργήσει ουσιώδεις υποδομές για να αποδώσει έναντι των δεσμεύσεών της για περιορισμό του κινδύνου και να συμμορφωθεί με τις νέες ρυθμιστικές υποχρεώσεις

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v