Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 50,6 ο ΡΜΙ μεταποίησης της Ευρωζώνης

Με βήμα σημειωτόν κινείται ο κλάδος μεταποίησης της Ευρωζώνης. Στο 50,6 διαμορφώνεται ο δείκτης ΡΜΙ. Προβληματίζει η συρρίκνωση των νέων παραγγελιών.

Στο 50,6 ο ΡΜΙ μεταποίησης της Ευρωζώνης

Οριακά χαμηλότερος των προσδοκιών αποδεικνύεται ο δείκτης ΡΜΙ για το βιομηχανικό κλάδο της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 50,6 τον Οκτώβριο, καταγράφοντας άνοδο από το 50,3 του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, είναι κατά τι μικρότερος από το 50,7 που ήταν η αρχική ένδειξη της Markit για τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης βρίσκεται κατά 16ο συνεχή μήνα πάνω από το 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση δραστηριοτήτων. Οι αναλυτές της Markit όμως, παραμένουν επιφυλακτικοί.

«Η απόδοση της μεταποίησης στην ευρωζώνη παραμένει εν γένει σταθερή στις αρχές του τελευταίου τριμήνου» αναφέρει ο Ρομπ Ντόμπσον, της Markit και συμπληρώνει: « Κατά συνέπεια, η μεταποίηση αναμένεται πως δεν θα προσφέρει κάποια ουσιαστική ώθηση στην αναιμική ανάπτυξη του ΑΕΠ της ευρωζώνης».

«Το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι μάλλον η τάση στις νέες παραγγελίες, που είναι οιωνός για τη μελλοντική ανάπτυξη της παραγωγής, οι οποίες μειώθηκαν για δεύτερο συνεχή μήνα» αναφέρει ο Ντόμπσον. Συγκεκριμένα, ο δείκτης νέων παραγγελιών διαμορφώθηκε στο 49,5 – κάτω από το 50 που σηματοδοτεί συρρίκνωση – τον Οκτώβριο.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v