Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Iσπανία: Με ρυθμό 0,5% αναπτύχθηκε η οικονομία το Q3

Το ισπανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 0,5% την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, έναντι 0,6% το δεύτερο τρίμηνο. Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, το ΑΕΠ ήταν κατά 1,3% μεγαλύτερο.

Iσπανία: Με ρυθμό 0,5% αναπτύχθηκε η οικονομία το Q3

Ο ρυθμός ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε το τρίτο τρίμηνο, με τους αναλυτές να εκφράζουν ανησυχία για την πορεία της ανάκαμψης το 2015.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ισπανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 0,5% την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, έναντι 0,6% το δεύτερο τρίμηνο.

Ωστόσο σε ετήσια βάση η ισπανική οικονομία ήταν 1,6% μεγαλύτερη σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2013. Το δεύτερο τρίμηνο του 2014 η οικονομία είχε αναπτυχθεί σε ετήσια βάση κατά 1,3%.

«Το ισπανικό ΑΕΠ κινείται υψηλότερα από τότε που η οικονομία βγήκε από την ύφεση το δεύτερο μισό του 2013» υποστήριξε ο αναλυτές της BNP, Victor Echevarria. Ο ίδιος ανέφερε πως αναμένει ότι η ισπανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται τα επόμενα τρίμηνα, αλλά πρόσθεσε πως βλέπει περιθώρια απογοήτευσης το 2015.

«Η αργή ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα έχει αντίκτυπο στην Ισπανία μέσω του χαμηλότερου ρυθμού εξαγωγών, της επιβράδυνσης στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην επιδείνωση του κλίματος. Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,6% το 2015, κάτω από την πρόβλεψη για ανάπτυξη 2%» τόνισε.

Υπογράμμισε ακόμα πως βλέπει μια αύξηση του πολιτικού ρίσκου, η οποία επιβαρύνει την οικονομία όσο πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές το Νοέμβριο του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v