Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό επταετίας η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ

Ο δείκτης Conference Board αυξήθηκε στο 94,5 αυτόν τον μήνα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2007, έναντι του 89 τον Σεπτέμβριο.

Σε υψηλό επταετίας η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών αυξήθηκε η εμπιστοσύνη των αμερικανών καταναλωτών τον Οκτώβριο, λόγω της πτώσης στις τιμές των καυσίμων και την βελτίωση στην αγορά εργασίας.

Ο δείκτης Conference Board αυξήθηκε στο 94,5 αυτόν τον μήνα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2007, έναντι του 89 τον Σεπτέμβριο. Η μέτρηση ήταν πολύ καλύτερη του αναμενόμενου, καθώς οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 87.

Ο δείκτης προσδοκιών για τους επόμενους έξι μήνες εκτινάχθηκε στο 95 από 86,4 τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε στο 93,7 από 93 τον Σεπτέμβριο.

Τα στοιχεία του δείκτη έδειξαν επίσης βελτίωση στην εκτίμηση των αμερικανών για τις τρέχουσες και μελλοντικές συνθήκες στην αγορά εργασίας. Το ποσοστό των αμερικανών που δήλωσαν στην έρευνα του Conference Board πως οι δουλειές είναι πολλές αυξήθηκε στο 16,5% από 16,3%, ενώ αυτοί που δήλωσαν πως είναι δύσκολο να βρει κανείς δουλειά μειώθηκαν στο 29,1% από 29,4% - το χαμηλότερο ποσοστό από τον Μάιο του 2008.

Επίσης, από όσους συμμετείχαν στην έρευνα του Conference Board, το 17,7% είπε πως αναμένει αύξηση των εισοδημάτων του το επόμενο εξάμηνο, έναντι του 16,9% που απάντησαν το ίδιο των περασμένο μήνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v