Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Aγόρασε 1,7 δισ. καλυμμένων ομολόγων την περασμένη εβδομάδα

Aγορές καλυμμένων ομολόγων αξίας 1,7 δισ. ευρώ πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΕΚΤ: Aγόρασε 1,7 δισ. καλυμμένων ομολόγων την περασμένη εβδομάδα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ξεκίνησε το τελευταίο πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης με την αγορά καλυμμένων ομολόγων αξίας 1,704 δισ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα , σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα.

Η κεντρική τράπεζα άρχισε τις αγορές καλυμμένων ομολόγων την προηγούμενη Δευτέρα, στο πλαίσιο του σχεδίου για την αύξηση του ισολογισμού κατά 1 τρισ. ευρώ. Εκτός από τις αγορές καλυμμένων ομολόγων, η ΕΚΤ θα προχωρήσει και στις αγορές τιτλοποιημένων δανείων (ABS). 

Από την αγορά 2,6 τρισ. ευρώ καλυμμένων ομολόγων της ευρωζώνης, η ΕΚΤ θα αγοράσει στοιχεία ενεργητικού που είναι αποδεκτά μόνο σύμφωνα με τα κριτήρια που εφαρμόζει στα collaterall για τα δάνεια προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Το ποσό που αγοράζει η EKT θα ανακοινώνεται κάθε εβδομάδα και σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπρόεδρου της τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο, η δεξαμενή των ομολόγων που καλύπτον τα κριτήρια αγγίζει τα 600 δισ. ευρώ.

Οι αγορές τίτλων ABS αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα αυτό το τρίμηνο και σύμφωνα με τον κ. Constancio αναμένεται να αγγίξουν τα 400 δισ. ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v