Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαγνώστηκε γιατρός με Έμπολα στην Νέα Υόρκη

Η υπόθεση επιβαρύνει και τις συναλλαγές σε διεθνή χρηματιστήρια, με πιέσεις στο Σίτυ του Λονδίνου και τα futures στην Wall Street, με έντονες πιέσεις που ασκούνται σε συγκεκριμένες μετοχές και κλάδους, όπως οι αεροπορικές και ταξιδιωτικές.

Διαγνώστηκε γιατρός με Έμπολα στην Νέα Υόρκη

Εντονες ανησυχίες προκαλεί η είδηση ότι διαγνώστηκε ασθενής με Έμπολα στην Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για γιατρό της Νέας Υόρκης, που επέστρεψε πρόσφατα από την Γουϊνέα όπου περιέθαλπτε ασθενείς με τον ιό. Είναι το πρώτο άτομο στην αμερικανική μεγαλούπολη που προκύπτει θετικός στον θανατηφόρο ιό και έχουν ήδη τεθεί σε απομόνωση τρεις ανθρωποι που ήλθαν τις τελευταίες ημέρες σε επαφή μαζί του.

Αν και οι αρμόδιοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι ήταν αναμενόμενο να εκδηλωθούν περιστατικά στην Ν. Υόρκη, σε κάθε περίπτωση το κρούσμα καταδεικνύει την πρόκληση της αντιμετώπισης του ιού, ιδιαίτερα σε πολυπληθείς μεγαλουπόλεις.

Η υπόθεση επιβαρύνει και τις συναλλαγές σε διεθνή χρηματιστήρια, με πιέσεις στο Σίτυ του Λονδίνου και τα futures στην Wall Street, λόγω του γενικότερου φόβου για εξάπλωση της θανατηφόρου ασθένειας, όσο και για τις έντονες πιέσεις που ασκούνται σε συγκεκριμένες μετοχές και κλάδους, όπως οι αεροπορικές και ταξιδιωτικές.

Αντιθέτως βέβαια, θεαματικά κέρδη αποκομίζουν στην Νέα Υόρκη οι εταιρίες που μέσα αντιμετώπισης του ιού όπως η LakelandIndustries (17%) που κατασκευάζει προστατευτικές φόρμες, η AlphaProTech (+23%) που κατασκευάζει προστατευτικά γυαλιά και η VersarInc. (14,3%) που ασχολείται με τον προστατευτικό εξοπλισμό και τις κινητές καραντίνες. 

Οι αναλυτές αποδίδουν την νέα πτώση στα «καταφύγια» αμερικανικά ομόλογα στον τρόμο για επιδημία που προκαλεί το κρούσμα στην Νέα Υόρκη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v