Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατάινεν: Πολύ χαμηλή η δυναμική ανάπτυξης στη Γερμανία

Υπερβολικά χαμηλές χαρακτηρίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές της Γερμανίας ο Γίρκι Κατάινεν. Η δυναμική ανάπτυξης είναι πολύ χαμηλή και η Γερμανία χρειάζεται επενδύσεις, υποστηρίζει.

Κατάινεν: Πολύ χαμηλή η δυναμική ανάπτυξης στη Γερμανία

Υπερβολικά χαμηλή είναι η δυναμική ανάπτυξης της Γερμανίας με αποτέλεσμα να απαιτούνται περισσότερες δαπάνες στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Αυτή ήταν η εκτίμηση του Γίρκι Κατάινεν, του «τσάρου ανάπτυξης»  της Ευρώπης, λίγο πριν ξεκινήσει η δεύτερη μέρα της συνόδου κορυφής της Ε.Ε.

«Αυτό που ακούσαμε από τη Γερμανία είναι πως η δυναμική ανάπτυξής της βρίσκεται τώρα στο 1,5% ή κάπου εκεί. Αυτό είναι υπερβολικά χαμηλό. Αυτό είναι πραγματικά ένα θέμα. Χρειαζόμαστε επενδύσεις και στη Γερμανία» δήλωσε ο Γ. Κατάινεν, ο οποίος αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της Κομισιόν και το χαρτοφυλάκιο για θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας την 1η Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα του προϋπολογισμού της Ιταλίας -για το οποίο η Κομισιόν έχει ζητήσει διευκρινίσεις-, δήλωσε πως χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες από τη Ρώμη. «Περιμένουμε κάποια απάντηση και θα δούμε» είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v