Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Amazon: Ανοίγει κέντρα δεδομένων στην Γερμανία

Ο βραχίονας cloud της εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει κέντρα δεδομένων στην Φρανκφούρτη, για να καθυσυχάσει τις ευρωπαϊκές ανησυχίες όσον αφορά την ευρεία αμερικανική «κατασκοπεία» του ίντερνετ.

Amazon: Ανοίγει κέντρα δεδομένων στην Γερμανία

Η Amazon θα επιτρέπει πλέον στους εταιρικούς πελάτες της να τρέχουν ιντερνετικές υπηρεσίες και να αποθηκεύουν δεδομένα στην Γερμανία, σε μια σημαντική απόφαση που εντάσσεται στην προσπάθεια να καθησυχάσει τους φόβους των Ευρωπαίων επιχειρηματιών για την παρακολούθηση του διαδικτύου από τους Αμερικανούς.

Ο βραχίονας cloud της εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει κέντρα αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων στην Φρανκφούρτη, για να καθυσυχάσει τις ευρωπαϊκές ανησυχίες όσον αφορά την ευρεία αμερικανική «κατασκοπεία» του ίντερνετ.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ και της Βρετανίας απέδειξαν ότι έχουν την δυνατότητα να εισέρχονται κρυφά στα δίκτυα των κορυφαίων αμερικανικών τεχνολογικών επιχειρήσεων και στην Γερμανία προκλήθηκε σκάνδαλο όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Λευκός Οίκος παρακολουθούσε τηλεφωνήματα της καγκελαρίου Αγκέλα Μέρκελ.

Για να προστατευθούν οι ευρωπαϊκές εταιρίες, ζητούν να αποθηκεύονται τα δεδομένα σε servers εντός της ΕΕ, που εφαρμόζει αυστηρότερους νόμους ιντερνετικής προστασίας, και ειδικά στην Γερμανία, όπου επικρατούν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για την online προστασία δεδομένων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v