Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σουηδία: Σχέδιο $2,7 δισ. για μείωση της ανεργίας

Ο νέος Σουηδός πρωθυπουργός Stefan Loefven δεσμεύτηκε να μειώσει την ανεργία στο χαμηλότερο επίπεδο στην Ε.Ε. ως το 2020.

Σουηδία: Σχέδιο $2,7 δισ. για μείωση της ανεργίας

Η νέα κυβέρνηση της Σουηδίας ετοιμάζει μια «αλλαγή παραδείγματος» στην πολιτική για την ενίσχυση της απασχόλησης, με αύξηση των δαπανών και εγκατάλειψη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση αποκάλυψε σχέδιο $2,7 δισ. με στόχο την μείωση του ποσοστού ανεργίας.

«Θα σταματήσουμε την επίθεση στους ανέργους και θα αρχίσουμε επίθεση κατά της ανεργίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Stefan Loefven σε σημερινή συνέντευξη τύπου. «Τώρα θα αρχίσουμε την πορεία προς μείωση του ποσοστού ανεργίας» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως ο κυβερνητικός συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων ανέβηκε αυτόν τον μήνα στην εξουσία και έχει υποσχεθεί να αυξήσει τις δαπάνες για κοινωνική πρόνοια και απασχόληση μετά από οκτώ χρόνια περικοπών.

Ο κ. Loefven δεσμεύτηκε να μειώσει την ανεργία στο χαμηλότερο επίπεδο στην Ε.Ε. ως το 2020.

Το ποσοστό ανεργίας στη Σουηδία ήταν 7,4% τον Αύγουστο, έναντι 3,9% στην Δανία και 6,7% στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον κ. Loefven, το νέο σχέδιο θα δημιουργήσει 3.200 θέσεις το 2015 και 9.000 το 2016 μέσω προγραμμάτων εργασιακής μαθητείας. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν 4.400 νέες θέσεις στην πρόνοια το 2015 και 24.000 ως το 2016.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο η κυβέρνηση προέβλεψε ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,1% το 2014 και 3% το 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v