Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rosengren (Fed): Δύσκολη η παράταση QE μετά τον Οκτώβριο

Ο αξιωματούχος της Fed, Eric Rosengren, δήλωσε ότι θα εκλαγεί αν στις επόμενες δύο εβδομάδες έχουμε αρκετά στοιχεία που θα μας κάνουν να αλλάξουμε στάση.

Rosengren (Fed): Δύσκολη η παράταση QE μετά τον Οκτώβριο

Την πεποίθηση ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν θα παραταθεί και μετά τον Οκτώβριο εξέφρασε ο αξιωματούχος της Fed, Eric Rosengren, λέγοντας πως θα ταχθεί υπέρ της λήξης του στην επόμενη συνάντηση των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη ο James Bullard της Fed υποστήριξε πως είναι ανοιχτός σε μια επιμήκυνση του προγράμματος (QE3) ως τον Δεκέμβριο.

Σε συνέντευξη του στο CNBC ο κ. Rosengren τόνισε πως θα στηρίξει την λήξη του QE3 στο τέλος του μήνα.

«Το πρόγραμμα QE3 σχεδιάστηκε έτσι ώστε να ολοκληρωθεί μόλις γίνει ουσιαστική πρόοδος στο ποσοστό ανεργίας και γενικότερα στις αγορές εργασίας» ανέφερε ο κ. Rosengren. «Αν γίνει ορατό πως δεν θα έχουμε αυτού του είδους την πρόοδο τώρα και στο μέλλον, τότε θα πρέπει να το εξετάσουμε, αλλά θα εκπλαγώ αν στις επόμενες δύο εβδομάδες έχουμε αρκετά στοιχεία που θα μας κάνουν να αλλάξουμε στάση» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν έχει αλλάξει γνώμη για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων στα μέσα του 2015, ο ίδιος υπογράμμισε πως τα στοιχεία δεν έχουν αλλάξει τόσο ώστε να αλλάξουν τις προβλέψεις του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v