Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FBI: Προειδοποιεί τεχνολογικές εταιρείες για επιθέσεις χάκερς

Το FBI στην προειδοποίησή του δείχνει για μια ακόμα φορά την Κίνα, υποστηρίζοντας πως η κινεζική κυβέρνηση ουσιαστικά "σπονσοράρει" τους χάκερς.

FBI: Προειδοποιεί τεχνολογικές εταιρείες για επιθέσεις χάκερς

Χάκερς που σχετίζονται με την κινεζική κυβέρνηση βάζουν στο στόχαστρο εταιρείες κατασκευής μικροτσίπ, εξοπλισμού computer networking και υπηρεσιών αποθήκευσης δεδομένων, προκειμένου να κλέψουν εταιρικά μυστικά, προειδοποιεί το FBI.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η προειδοποίηση που έστειλε το FBI στις επιχειρήσεις δείχνει εμμέσως ότι οι ΗΠΑ κατηγορούν την κινεζική κυβέρνηση για μακροχρόνια και διευρυμένη οικονομική κατασκοπία, αλλά και ότι οι χάκερς συνεχίζουν να υποκλέπτουν δεδομένα παρά την κλιμάκωση της μάχης από την πλευρά των ΗΠΑ κατά τους. Τον Μάιο οι ΗΠΑ παρέπεμψαν στη δικαιοσύνη πέντε κινέζους στρατιωτικούς αξιωματούχους, κατηγορώντας τους για κλοπή εμπορικών μυστικών.

Πέραν των τεχνολογιών εταιρειών, η τελευταία προειδοποίηση του FBI ανέφερε πως οι χάκερς έχουν βάλει στο στόχαστρο και αμυντικές εταιρείες σε πολλές χώρες και πολυεθνικές εταιρείες.

Το FBI στην προειδοποίησή του περιλαμβάνει και πληροφορίες τις οποίες «μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εταιρείες ώστε να καθορίσουν εάν τα συστήματά τους έχουν παραβιαστεί, καθώς και κινήσεις που μπορούν να κάνουν ώστε να μετριάσουν τις όποιες συνεχιζόμενες απειλές», ανέφερε ο εκπρόσωπος του FBI, Joshua Campbell.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v