Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολάντ: Η επιστροφή της ανάπτυξης στην Ευρώπη θα ηρεμήσει τις αγορές

Η επανεκκίνηση της ανάπτυξης είναι ο καλύτερος τρόπος για την σταθεροποίηση της αγοράς, δήλωσε την Πέμπτη ο Φρανσουά Ολάντ.

Ολάντ: Η επιστροφή της ανάπτυξης στην Ευρώπη θα ηρεμήσει τις αγορές

Η αναταραχή στις αγορές οφείλεται στις γεωπολιτικές εντάσεις και στην αδύναμη κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας, υποστήριξε την Πέμπτη ο Φρασνουά Ολάντ.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνάντησης Ευρωπαίων και Ασιατών ηγετών στο Μιλάνο, ο κ. Ολάντ υποβάθμισε την σημασία της πρόσφατης βουτιάς στις αγορές, λέγοντας πως η πτώση στα στοιχεία ενεργητικού τις τελευταίες ημέρες έρχεται μετά από μια περίοδο σταθερών κερδών. 

Ο κ. Ολάντ υποστήριξε ότι οι απώλειες στις αγορές οφείλεται στην γεωπολιτική αστάθεια στην Ουκρανία και στην Μέση Ανατολή, καθώς και από την κρίση του Έμπολα στην Δυτική Αφρική, αλλά πρόσθεσε πως μια άλλη σοβαρή αιτία είναι η αδύναμη ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ο ίδιος τόνισε πως την επόμενη Σύνοδο της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να συζητήσουν όχι μόνο την κατάσταση στις διεθνείς αγορές, αλλά και την «αδύναμη κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας».

«Η επανεκκίνηση της ανάπτυξης είναι ο καλύτερος τρόπος για την σταθεροποίηση της αγοράς» σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v