Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EBA: Συστάσεις σε τράπεζες για τα bonus στελεχών

Η EBA ανέφερε πως οι 39 μεγάλες τράπεζες της Ε.Ε. έχουν εισάγει ειδικά επιδόματα για ανώτατα στελέχη, τα οποία δίνονται ως επιπρόσθετες αμοιβές στο μισθό τους και δεν περιορίζονται από τα όρια στα bonus.

EBA: Συστάσεις σε τράπεζες για τα bonus στελεχών

Ορισμένες από τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες δίνουν επιδόματα στα ανώτατα στελέχη, παρακάμπτοντας τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, κατήγγειλε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA).

Όπως μεταδίδει η WSJ, η EBA ανέφερε πως τα επιδόματα δεν ευθυγραμμίζονται με τους νέους κανονισμούς της Ε.Ε. για τα bonus, λέγοντας πως οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές πρέπει να αντιμετωπίσουν το ζήτημα ως το τέλος του έτους.

Σημειώνεται πως οι κανονισμοί για τα bonus θα ισχύσουν για τις αποδοχές των στελεχών το 2014. Οι κανονισμοί απαγορεύουν στις τράπεζες να εγκρίνουν bonus που είναι μεγαλύτερα από τους βασικούς μισθούς των στελεχών. Εφόσον εξασφαλιστεί η έγκριση των μετόχων, το ποσό μπορεί να διπλασιαστεί.

Σε έκθεση που δημοσίευσε την Τετάρτη, η EBA ανέφερε πως οι 39 μεγάλες τράπεζες της Ε.Ε. έχουν εισάγει ειδικά επιδόματα για ανώτατα στελέχη, τα οποία δίνονται ως επιπρόσθετες αμοιβές στο μισθό τους και δεν περιορίζονται από τα όρια στα bonus.

Tα επιδόματα αυτά, τα οποία βασίζονται στην θέση, τον ρόλο και τις ευθύνες των στελεχών, υπολογίζονται ως προκαθορισμένες αμοιβές ανεξάρτητες από την απόδοση και άρα δεν περιλαμβάνονται στην κατηγορία των bonus. Ωστόσο, η EBA τόνισε πως στις περισσότερες περιπτώσεις είναι προαιρετικές, ανακλητές και έκτακτες και πρέπει να κατηγοριοποιούνται ως bonus.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v