Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και δεύτερο κρούσμα Έμπολα στο Τέξας

Κλιμακώνεται η ανησυχία στο Τέξας. Ένας ακόμη νοσηλευτής από την ομάδα που είχε αναλάβει τη φροντίδα του Τόμας Ντάνκαν προσεβλήθη από τον θανατηφόρο ιό.

Και δεύτερο κρούσμα Έμπολα στο Τέξας

Ένας ακόμη νοσηλευτής στο νοσοκομείο Texas Health Presbyterian του Ντάλας βρέθηκε θετικός στον ιό Έμπολα. Ο εργαζόμενος -του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή- παρουσίασε πυρετό και οι εξετάσεις έδειξαν ότι προσεβλήθη από τον ιό. Οι αρχές αναφέρουν πως μπήκε αμέσως σε απομόνωση.

«Έχει ήδη γίνει έρευνα για τα άτομα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή και έχουν πιθανώς εκτεθεί στον ιό. Αυτοί οι άνθρωποι παρακολουθούνται» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ήταν στην ομάδα που είχε αναλάβει τη φροντίδα του Λιβεριανού Τόμας Ντάνκαν του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος του ιού Έμπολα εκτός Δυτικής Αφρικής. Μία ακόμη νοσοκόμα, η 26χρονη Nina Pham, έχει ήδη προσβληθεί από τον ιό και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Τα θύματα της φονικής επιδημίας Έμπολα που πλήττει τη Δυτική Αφρική ανέρχονται πλέον σε 4.447, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που εξέδωσε σήμερα Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Οργανισμού προειδοποίησε πως αν δεν υπάρξει εντατικοποίηση των προσπαθειών περιορισμού της επιδημίας τα νέα κρούσματα ενδέχεται να αυξάνονται σε 10.000 ανά εβδομάδα μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v