Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φινλανδός πρωθυπουργός: Η Apple «σκότωσε» την Nokia

Το iPhone σκότωσε την Nokia και το iPad σκότωσε την φινλανδική βιομηχανία χάρτου, ανέφερε σε συνέντευξη του στο CNBC ο Φινλανδός πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Στουμπ.

Φινλανδός πρωθυπουργός: Η Apple «σκότωσε» την Nokia

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός υποστήριξε τη Δευτέρα πως η Apple μπορεί να ευθύνεται για την παρακμή των δύο μεγαλύτερων βιομηχανιών της χώρας, που οδήγησε στην αποδυνάμωση της οικονομίας και στην υποβάθμιση από την S&P.

«Έχουμε δύο εθνικούς πρωταθλητές που έπεσαν κάτω» ανέφερε ο Φινλανδός πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Στουμπ.

«Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι το iPhone σκότωσε την Nokia και το iPad σκότωσε την φινλανδική βιομηχανία χάρτου, αλλά θα κάνουμε το comeback» ανέφερε ο κ. Στουμπ σε συνέντευξη του στο CNBC. «Aπλά πρέπει να επιμείνουμε» πρόσθεσε.

Ο κ. Στουμπ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον των δύο βιομηχανιών, αν και παραδέχτηκε πως η Φινλανδία χρειάζεται μερικά ακόμα success stories σαν και αυτό της Nokia.

«Η δασοκομία επιστρέφει, μέσα από την βιολογική ενέργεια και άλλα πράγματα. Και μια νέα Nokia έχει αναδυθεί μέσω της Nokia Networks» σημείωσε. «Συνήθως αυτό που συμβαίνει είναι πως στις δύσκολες εποχές επιστρέφει η καινοτομία και πιστεύω πως η δουλειά μας ως δημόσιο είναι να προσφέρουμε την πλατφόρμα για αυτό» πρόσθεσε.

Ο ίδιος σημείωσε στο CNBC πως η φινλανδική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στους τομείς της υγείας, των συντάξεων και των οικονομικών των δήμων.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή η S&P υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Φινλανδίας σε AA+ από ΑΑΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v