Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Πληρωμές μέσω «twitter» εισάγει η τράπεζα BCPE

Η υπηρεσία επιτρέπει στους Γάλλους πελάτες να στέλνουν μέσω twitter χρήματα σε έναν φίλο ανεξάρτητα από ποια τράπεζα χρησιμοποιεί και χωρίς να απαιτείται η γνώση των στοιχείων του τραπεζικού της λογαριασμού.

Γαλλία: Πληρωμές μέσω «twitter» εισάγει η τράπεζα BCPE

H γαλλική τράπεζα BCPE εισήγαγε την Τρίτη υπηρεσία που θα δίνει στους πελάτες την δυνατότητα μεταφορά; χρημάτων μέσω «τιτιβισμάτων» στο κοινωνικό δίκτυο Twitter.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η υπηρεσία επιτρέπει στους Γάλλους πελάτες να στέλνουν χρήματα σε έναν φίλο ανεξάρτητα από ποια τράπεζα χρησιμοποιεί και χωρίς να απαιτείται η γνώση των στοιχείων του τραπεζικού της λογαριασμού.

Σημειώνεται πως η γαλλική τράπεζα επιτρέπει ήδη στους πελάτες την μεταφορά χρημάτων με κινητά τηλέφωνα μέσω της αποστολής μηνυμάτων.

«Χαιρετίζουμε το πνεύμα καινοτομίας στην BCPE» δήλωσε σε ανακοίνωση ο Olivier Gonzalez, επικεφαλής του Twitter στη Γαλλία.

Τον περασμένο μήνα, το Twitter ξεκίνησε δοκιμές για την νέα υπηρεσία «Twitter Buy», που επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν και να αγοράζουν προϊόντα στο κοινωνικό δίκτυο.

«Προς το παρόν οι τράπεζες βλέπουν το Twitter και άλλα κοινωνικά δίκτυα ως κανάλια διαφήμισης για να έρθουν σε επαφή με ένα ευρύτερο κοινό και να επεκτείνουν τις υφιστάμενες υπηρεσίες για κινητά τηλέφωνα» ανέφερε στο Reuters ο Andrew Copeman, αναλυτής πληρωμών στην συμβουλευτική AITE.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v