Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ένα νοσοκομείο σε κάθε πολιτεία αποκλειστικά για Έμπολα

Το κέντρο ελέγχου ανακοίνωσε ότι τελούν υπό αναθεώρηση τα υφιστάμενα πρωτόκολλα ελέγχου της ασθένειας και αυξάνεται η κατάρτιση των εργαζομένων στους κλάδους υγείας μια μια σειρά από σεμινάρια μέσω τηλεδιάσκεψης και ιντερνέτ.

ΗΠΑ: Ένα νοσοκομείο σε κάθε πολιτεία αποκλειστικά για Έμπολα

Οι υπεύθυνοι υγειονομικής ασφάλειας των ΗΠΑ σε ομοσπονδιακό και τοπικό επίπεδο, προωθούν σχέδιο σύμφωνα με το οποίο σε κάθε πολιτεία θα αφιερώνεται μια νοσοκομειακή εγκατάσταση αποκλειστικά για την περίθαλψη των ασθενών με ιό Έμπολα.

Η απόφαση έχει στόχο να δώσει έμφαση στην ασφάλεια των εργαζομένων στον κλάδο υγείας, μετά την προσβολή από τον ιό νοσοκόμας, η οποία φρόντιζε ασθενή με Έμπολα.

Το αμερικανικό κέντρο ελέγχου Centers for Disease Control and Prevention ανακοίνωσε ότι τελούν ήδη υπό αναθεώρηση τα υφιστάμενα πρωτόκολλα ελέγχου της ασθένειας και παράλληλα αυξάνεται η κατάρτιση των εργαζομένων στους κλάδους υγείας μια μια σειρά από σεμινάρια μέσω τηλεδιάσκεψης και ιντερνέτ.

Ο αρμόδιος αξιωματούχος του κέντρου τόνισε ότι όλα τα νοσοκομεία θα πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να μπορούν να εντοπίζουν τους ασθενείς με Έμπολα, καθώς το σχέδιο αποκλειστικής χρήσης ενός νοσοκομείου σε κάθε πολιτεία για τον ιό «θα είναι μια μακρά διαδικασία, που δεν μπορεί να υλοποιηθεί μέσα σε μια μέρα.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v