Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 1,8% στη βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης

Πληθαίνουν τα κακά μαντάτα για την οικονομία της ευρωζώνης. Τα στοιχεία της Eurostat για τη βιομηχανική παραγωγή αποδεικνύονται χειρότερα των εκτιμήσεων.

Βουτιά 1,8% στη βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης

Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων ήταν η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, καθώς παρατηρείται σημαντική υποχώρηση στην παραγωγή κεφαλαιουχικών προϊόντων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης συρρικνώθηκε τον Αύγουστο κατά 1,8% σε μηνιαία βάση και κατά 1,9% σε ετήσια βάση. 

Οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - προέβλεπαν μείωση της παραγωγής κατά 1,6% σε μηνιαία βάση και 0,9% σε ετήσια βάση. Η Eurostat αναθεώρησε επί τα χείρω και τα στοιχεία του Ιουλίου. Πλέον εκτιμά ότι τον Ιούλιο η βιομηχανική παραγωγή αναπτύχθηκε κατά 0,9% (έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1%) σε ετήσια βάση και κατά 1,6% σε ετήσια βάση (έναντι αρχικής εκτίμησης κατά 2,2%). 

"Το ανησυχητικό στοιχεί πως πως η μηνιαία μείωση του Αυγούστου ήταν υπερδιπλάσια από την αύξηση του Ιουλίου. Κατά συνέπεια η υποβόσκουσα τάση δείχνει αδύναμη και δεν δείχνει καλή συνολικά για τη βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης το τρίτο τρίμηνο" εξηγεί ο Howard Archer, της IHS Global Insight.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v