Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο Ρώσων χάκερ ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ουκρανία

Οι χάκερ πιθανότατα έψαχναν πληροφορίες για την ουκρανική κρίση και για ζητήματα διπλωματικά, ενεργειακά και τηλεπικοινωνιακά, σύμφωνα με το iSight.

Στο στόχαστρο Ρώσων χάκερ ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ουκρανία

Ρώσοι χάκερ, εκμεταλλευόμενοι bug στα Microsoft Windows και σε άλλα προγράμματα λογισμικού, κατασκόπευαν υπολογιστές που χρησιμοποιούσαν το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ουκρανία και εταιρείες του ενεργειακού και τηλεπικοινωνιακού τομέα, σύμφωνα με την εταιρεία πληροφοριών του κυβερνοχώρου, iSight Partners.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το iSight σημείωσε ότι δεν γνωρίζει ποια δεδομένα βρήκαν οι χάκερ, αν και υποψιάζεται πως αναζητούσαν πληροφορίες για την ουκρανική κρίση, καθώς και ζητήματα διπλωματικά, ενεργειακά και τηλεπικοινωνιακά, με βάση τους στόχους και το περιεχόμενο των phishing emails που χρησιμοποιήθηκαν για να «μολύνουν» τους υπολογιστές.

Κατά το iSight, η εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας, που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, συνεχίζεται, , κάνοντας χρήση διαφόρων τρόπων για επίθεση κατά στόχων.

Η εκμετάλλευση του προβλήματος των Windows ξεκίνησε μόλις τον Αύγουστο, ενώ το iSight σημειώνει πως ενημέρωσε την Microsoft για το θέμα. Εκπρόσωπος της Microsoft δήωλσε πως η ετιαρεία θα βγάλει σήμερα μια αυτόματη ενημέρωση για τις εκδόσεις των Windows που έχουν επηρεαστεί.

Ακόμα δεν υπάρχει σχόλιο από τη ρωσική κυβέρνηση, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ ή την ουκρανική κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v