Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Οι CEO κερδίζουν 120 φορές περισσότερα από μέσο εργαζόμενο

Εκθεση της IDS δείχνει ότι από το 2000 ως το 2014 οι αποδοχές των CEO έχουν αυξηθεί κατά 278%, ενώ η άνοδος για το μέσο εργαζόμενο ανέρχεται στο 48%.

Βρετανία: Οι CEO κερδίζουν 120 φορές περισσότερα από μέσο εργαζόμενο

Το εισοδηματικό χάσμα μεταξύ των γενικών διευθυντών και των υπόλοιπων εργαζομένων διευρύνεται στη Βρετανία, σύμφωνα με έκθεση της IDS που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα.

Οι CEO των 100 κορυφαίων εταιρειών στο χρηματιστήριο του Λονδίνου κερδίζουν 120 φορές περισσότερα από τον μέσο υπάλληλο. Ειδικότερα, ο μέσος όρος των αποδοχών των γενικών διευθυντών ανέρχεται στα 5,3 εκατ. δολάρια το χρόνο, περίπου 120 φορές πάνω από τα χρήματα που κερδίζει ο μέσος εργαζόμενος.

Η δημοσίευση της έκθεσης γίνεται σε μια στιγμή όπου εκφράζεται έντονη δυσαρέσκεια για την στασιμότητα των μισθών στην Βρετανία. Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, έχει αποκλείσει μια αύξηση στα επιτόκια μέχρι να αρχίσουν να κινούνται ανοδικά οι μισθοί και η παραγωγικότητα στην χώρα.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η έκθεση δείχνει ότι από το 2000 ως το 2014 οι αποδοχές των CEO έχουν αυξηθεί κατά 278%, ενώ η άνοδος για το μέσο εργαζόμενο ανέρχεται στο 48%.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις για τους CEO είναι στα μέσα ενημέρωσης, στις διαφημιστικές και στις τηλεπικοινωνίες και ακολουθούν οι μεταφορές και ο χρηματοπιστωτικός τομέας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v