Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φινλανδία: Η «χρυσή περίοδος» τελείωσε λέει ο πρωθυπουργός

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός υποστήριξε πως θα χρειαστούν ως και τέσσερα χρόνια για την ανάκαμψη της φινλανδικής οικονομίας και την ανάκτηση του «ΑΑΑ».

Φινλανδία: Η «χρυσή περίοδος» τελείωσε λέει ο πρωθυπουργός

Οι Φινλανδοί πρέπει να καταλάβουν ότι η χρυσή περίοδος της χώρας έχει τελειώσει και πρέπει να χτίσουμε μια νέα Φινλανδία, δήλωσε ο Φινλανδός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ, στον ραδιοφωνικό σταθμό YLE την Κυριακή.

«Ελπίζω όλοι εμείς οι Φινλανδοί να καταλάβουμε ότι η χρυσή περίοδος, τα εκπληκτικά χρόνια που είχαμε από το 2000 ως το 2008 έχουν τελείωσε και πρέπει να χτίσουμε μια νέα Φινλανδία» ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη του στο Bloomberg, ο κ. Στουμπ υποστήριξε πως θα χρειαστούν ως και τέσσερα χρόνια για την ανάκαμψη της φινλανδικής οικονομίας και την ανάκτηση του «ΑΑΑ». «Θα έλεγα πως στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστούν δύο χρόνια. Ελπίζω αν όλα πάνε καλά πως το πολύ θα χρειαστούμε τέσσερα χρόνια για να κερδίσουμε ξανά το “ΑΑΑ”» ανέφερε.

Ο ίδιος ανέφερε πως σχεδιάζει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα αναμόρφωσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας κατά τους επόμενους έξι μήνες.

«Πιστεύω πως ήταν ένα καμπανάκι για όλους μας και όσοι δεν καταλάβαιναν ότι η οικονομία μας δεν είναι σε καλή κατάσταση, πρέπει να έχουν ξυπνήσει τώρα» τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως η S&P προχώρησε την Παρασκευή στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Φινλανδίας σε «ΑΑ+» από «ΑΑΑ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v