Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ: Εκλογές στις 2 Νοεμβρίου

Εκεχειρία με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην περιοχή Ντονμπάς ανακοίνωσε ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο. Στις 2 Νοεμβρίοι εκλογές στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ: Εκλογές στις 2 Νοεμβρίου
Η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ πρόκειται να διενεργήσει εκλογές στις 2 Νοεμβρίου για την ανακήρυξη νέου ηγέτη και την εκλογή νέου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA.

Οι αυτονομιστές της περιοχής εξέταζαν το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών, προκειμένου να μπορέσουν να προετοιμαστούν καλύτερα, όμως τελικά αποφάσισαν να διατηρήσουν την αρχική ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρονταν σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη θα αυξήσει τον αριθμό των παρατηρητών της στο έδαφος της Ουκρανίας, στους 1.500.

Ο Ποροσένκο ανέφερε επίσης πως επιτεύχθηκε συμφωνία εκεχειρίας με τους φιλορώσους αυτονομιστές, η οποία θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής Ντονμπάς, στα ανατολικά της Ουκρανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v