Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Απροσδόκητο άλμα εξαγωγών 15,3%

Οι αναλυτές ωστόσο, αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα τα στοιχεία για το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας. Δηλώνουν πως ο κίνδυνος επιβράδυνσης παραμένει.

Κίνα: Απροσδόκητο άλμα εξαγωγών 15,3%

Με μία θετική είδηση από το «μέτωπο» της οικονομίας ξεκίνησε η εβδομάδα, καθώς τα στοιχεία για το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο κατά 15,3% σε ετήσια βάση, ενώ οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – έβλεπαν αύξηση κατά 11,8%. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 7% έναντι μέσης πρόβλεψης στο 2,7%.

Έτσι, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας διαμορφώθηκε στα 31 δισ. δολ. το Σεπτέμβριο.

Τον προηγούμενο μήνα, οι εξαγωγές της Κίνας είχαν αυξηθεί κατά 9,4% και το εμπορικό πλεόνασμα είχε αγγίξει τα 49,8 δισ. δολ.

Οι περισσότεροι αναλυτές ωστόσο, αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα αυτά τα νέα στοιχεία, δηλώνοντας ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να υποστηρίξει κανείς ότι το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας γύρισε σελίδα. «Τα σημερινά στοιχεία δεν είναι τόσο θετικά όσο φαίνεται αρχικά» εξηγεί ο Louis Kuijis της Royal Bank of Scotland και συμπληρώνει: «Υποδεικνύουν ότι οι ανάπτυξη των εξαγωγών διατηρείται, αλλά πως η εγχώρια ζήτηση παραμένει αδύναμη». «Παραμένω διστακτικός για την ανάπτυξη των εξαγωγών, επειδή είναι τέτοια η κατάσταση της διεθνούς οικονομίας» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v