Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λονδίνο: Πτώση στις τιμές των κατοικιών το Σεπτέμβριο

Oι τιμές των κατοικιών στο Λονδίνο έπεσαν για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2011, βάζοντας τέλος στο μεγαλύτερο σερί αυξήσεων της τελευταίας εικοσαετίας.

Λονδίνο: Πτώση στις τιμές των κατοικιών το Σεπτέμβριο

Οι τιμές των κατοικιών στο Λονδίνο υποχώρησαν τον περασμένο μήνα για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) ανακοίνωσε ότι οι τιμές έπεσαν για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2011, βάζοντας τέλος στο μεγαλύτερο σερί αυξήσεων της τελευταίας εικοσαετίας.

Ο δείκτης της RICS για το Λονδίνο έπεσε κάτω από το μηδέν το Σεπτέμβριο, ενώ ο δείκτης για την υπόλοιπη Βρετανία υποχώρησε στο 30 από το 39 προηγουμένως. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο την τελευταία χρονιά.

Σημειώνεται πως η τιμή της μέσης κατοικίας στο Λονδίνο ήταν 80,98% υψηλότερη τον Ιούλιο από ότι ήταν στα χαμηλά του Ιουλίου 2008.

Την περασμένη εβδομάδα στοιχεία της εταιρείας στεγαστικών δανείων Nationwide έδειξαν ότι την πρώτη μηνιαία πτώση στις τιμές τον κατοικιών στη Βρετανία από τον Απρίλιο του 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v