Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χονγκ Κονγκ: Aκυρώθηκε η συνάντηση με φοιτητές

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ακύρωσαν την αυριανή συνάντηση με τους φοιτητές, επικαλούμενες έλλειψη εμπιστοσύνης. Ξεκινά έρευνα για υπόθεση αμοιβής $6,4 εκατ. στον κυβερνήτη Λέουνγκ Τσουν-Γινγκ.

Χονγκ Κονγκ: Aκυρώθηκε η συνάντηση με φοιτητές

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ακύρωσε την αυριανή συνάντηση με τους ηγέτες του φοιτητικού κινήματος.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ ανέφερε πως θα ήταν «αδύνατο να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος» μετά την έκκληση των φοιτητών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

«Η έκκληση των φοιτητών για διεύρυνση του κινήματος έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη και θα είναι αδύνατο να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος» ανέφερε ο Κάρι Λαμ, ανώτατος αξιωματούχος της κινεζικής αυτόνομης πόλης – κράτους.

Όπως μεταδίδει το BBC, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του αξιωματούχου, φοιτητές προειδοποίησαν πως οι διαδηλώσεις θα διογκωθούν αν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει στα αιτήματα τους.

Οι φοιτητές ζητούν ελεύθερη ψήφο στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2017 για την ανάδειξη νέου κυβερνήτη της χώρας. Ωστόσο οι κινεζικές αρχές επιμένουν πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να προκύψουν από ένα περιορισμένο κατάλογο, που θα εγκρίνουν οι ίδιες.

Την περασμένη εβδομάδα χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν κεντρικούς δρόμους της πόλης του Χονγκ Κονγκ, αλλά τις τελευταίες ημέρες οι κινητοποιήσεις περιορίστηκαν μετά την συμφωνία για έναρξη διαλόγου με την κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Δικαιοσύνης του Χονγκ Κονγκ έδωσε το «πράσινο φως» στις εισαγγελικές αρχές να διεξάγουν έρευνα σε υπόθεση αμοιβής 6,4 εκατ. δολαρίων στον κυβερνήτη Λέουνγκ Τσουν-Γινγκ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v