Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Twitter: Μήνυσε τις ΗΠΑ για τις παρακολουθήσεις

Το κοινωνικό δίκτυο υπέβαλε μήνυση κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια. Ανάλογες κινήσεις είχαν κάνει νωρίτερα το Facebook και η Yahoo.

Twitter: Μήνυσε τις ΗΠΑ για τις παρακολουθήσεις

Το Τwitter μήνυσε την αμερικάνικη κυβέρνηση την Τρίτη, διεκδικώντας το δικαίωμα να δημοσιεύσει πλήρη έκθεση για τα αιτήματα παρακολούθησης χρηστών.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το κοινωνικό δίκτυο υπέβαλε μήνυση κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια. Το Twitter ισχυρίζεται πως η κυβέρνηση παραβιάζει το δικαίωμα του ελεύθερου λόγου όταν απαγορεύει την πλήρη δημοσίευση έκθεσης που συγκροτήθηκε νωρίτερα το 2014.

«Σήμερα αναλαμβάνουμε νομική δράση για να προσφέρουμε μεγαλύτερη διαφάνεια στους χρήστες για τα αιτήματα από την αμερικάνικη κυβέρνηση» αναφέρεται σε twitter στο λογαριασμό του κοινωνικού δικτύου.

«H δυνατότητα του Twitter να απαντήσει στις κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με παρακολουθήσεις για την εθνική ασφάλεια και να συζητήσει για τις πραγματικές παρακολουθήσεις χρηστών του Twitter περιορίζεται αντισυνταγματικά από διατάγματα που απαγορεύουν και ποινικοποιούν την αποκάλυψη του αριθμού των αιτημάτων εθνικής ασφάλειας που έχει λάβει» αναφέρεται στην 19 σελίδων μήνυση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v