Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Geithner: Καταστροφικές οι συνέπειες από χρεοκοπία AIG

Μαζικό πανικό σε παγκόσμια κλίμακα θα προκαλούσε μια χρεοκοπία του ασφαλιστικού AIG το 2008, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner.

Geithner: Καταστροφικές οι συνέπειες από χρεοκοπία AIG

Μια κατάρρευση της AIG το 2008 θα προκαλούσε «μαζικό πανικό σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner στη δίκη για την διάσωση του ασφαλιστικού κολοσσού από την αμερικάνικη κυβέρνηση.

Η δίκη εξετάζει τις συνθήκες και τους όρους με τους οποίους διασώθηκε η AIG, μετά από μήνυση του πρώην CEO της εταιρείας, Hank Greenberg. Ο κ. Greenberg ισχυρίζεται πως οι όροι των δανείων διάσωσης ήταν υπερβολικά αυστηροί σε σχέση με αυτούς που επιβλήθηκαν σε άλλες τράπεζες και διεκδικεί αποζημίωση $40 δισ.

Ο David Boies, δικηγόρος του κ. Greenberg, ρώτησε τον κ. Geithner σχετικά με τους όρους των δανείων που χορήγησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε άλλες εταιρείες.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ο κ. Geithner απάντησε πως δεν θυμάται τα ακριβή νούμερα των επιτοκίων ή άλλες λεπτομέρειες. «Το επιτόκιο ήταν διαφορετικά στις διάφορες οντότητες, ανάλογα με τις συνθήκες» σημείωσε.

Τη Δευτέρα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Hank Paulson, αναγνώρισε ότι οι όροι διάσωσης της AIG ήταν σκληροί σε σχέση με άλλε τράπεζες, αλλά τόνισε πως ήταν αναγκαίοι για να επιβάλλουν πειθαρχία στις αγορές και να εξασφαλίσουν πολιτική στήριξη στα σχέδια της κυβέρνησης για την στήριξη του τραπεζικού τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v