Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Weidmann: Αιχμάλωτη των κυβερνήσεων η ΕΚΤ

Ο Jens Weidmann απέρριψε τις εκκλήσεις του ΔΝΤ και της ΕΚΤ για αύξηση δαπανών και μείωση φόρων στη Γερμανία. Ο ίδιος τόνισε πως η Κομισιόν πρέπει να εξετάσει την απόρριψη του προϋπολογισμού της Γαλλίας για το 2015.

Weidmann: Αιχμάλωτη των κυβερνήσεων η ΕΚΤ

Σκληρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την απόφαση να προχωρήσει σε αγορές ABS άσκησε σε συνέντευξη του στην WSJ, ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann, διαμηνύοντας παράλληλα την αντίθεση του στην αγορά κρατικών ομολόγων.

Ο ίδιος απέρριψε τις εκκλήσεις του ΔΝΤ και της ΕΚΤ για αύξηση δαπανών και μείωση φόρων στη Γερμανία, παρά τα αυξανόμενα σημάδια ότι η γερμανική οικονομία παρασύρεται από την στασιμότητα στην ευρωζώνη. Παράλληλα, πρόσθεσε πως η Κομισιόν πρέπει να εξετάσει την απόρριψη του προϋπολογισμού της Γαλλίας για το 2015, ο οποίος υπερβαίνει τα όρια για το έλλειμμα.

Ο κ. Weidmann δήλωσε στην αμερικανική οικονομική εφημερία, πως υπερασπίζεται τις παραδοσιακές αρχές που χαρακτηρίζουν την Bundesbank τα τελευταία 60 χρόνια: διατήρηση του πληθωρισμού σε χαμηλά επίπεδα, προστασία του ισολογισμού της τράπεζας από υπερβολικό ρίσκο και απόλυτη ανεξαρτησία από τις χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης.

«Υπάρχει ο κίνδυνος η νομισματική πολιτική, ειδικά στην ευρωζώνη, να γίνει αιχμάλωτος της πολιτικής» ανέφερε στη συνέντευξη ο κ. Weidmann.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v