Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Samsung: Προβλέπει πτώση 60% στα κέρδη το Q3

Ο κορεατικός κολοσσός ανακοίνωσε πως αναμένει λειτουργικά κέρδη 3,8 δισ. δολάρια (4,1 τρισ. γουόν) για το τρίμηνο.

Samsung: Προβλέπει πτώση 60% στα κέρδη το Q3

Η Samsung προανήγγειλε πτώση 60% στα λειτουργικά κέρδη του τρίτου τριμήνου σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, εξαιτίας της επιβράδυνσης στις πωλήσεις κινητών Galaxy.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο κορεατικός κολοσσός ανακοίνωσε πως αναμένει λειτουργικά κέρδη 3,8 δισ. δολάρια (4,1 τρισ. γουόν) για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο.

Η πρόβλεψη αυτή είναι αρκετά χαμηλότερη από την μέση εκτίμηση των αναλυτών για κέρδη 5,2 τρισ. γουόν.

Η εταιρεία της Νότιας Κορέας θα δημοσιεύσει τα αναλυτικά στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο αργότερα μέσα στον Οκτώβριο.

Το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της Samsung δέχεται ισχυρές πιέσεις από τον ισχυρό ανταγωνισμό, καθώς τα κινητά της Apple και των κινεζικών Xiaomi και Lenovo κερδίζουν έδαφος. «Oι παραγγελίες κινητών αυξήθηκαν οριακά εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού» ανέφερε η εταιρεία.

Τη Δευτέρα η Samsung ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 14,7 δισ. δολάρια σε νέο εργοστάσιο παραγωγής τσιπ στην Νότια Κορέα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κορεατικός κολοσσός ανακοίνωσε πως το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί 75 χιλιόμετρα νότια της Σεούλ και θα δημιουργήσει 150.000 θέσεις εργασίας.

Η Samsung ανέφερε πως το νέο εργοστάσιο θα παράγει πιθανότατα τσιπ μνήμης, αλλά ακόμα δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση.

Σύμφωνα με αναλυτές, η νέα κίνηση της Samsung γίνεται ενώ παρατηρείται συρρίκνωση των κερδών στον τομέα των έξυπνων κινητών,

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v