Ερντογάν: Έτοιμο να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών το Κομπανί

Οι μάχες συνεχίζονται σε πολλές συνοικίες της τρίτης μεγαλύτερης κουρδικής πόλης της Συρίας, ενώ οι αεροπορικές επιχειρήσεις δεν φαίνεται να βοηθούν.

Ερντογάν: Έτοιμο να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών το Κομπανί

Η κουρδική πόλη της Συρίας Κομπανί είναι έτοιμη να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θεωρεί απαραίτητη τη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση για να αναχαιτισθεί η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

"Το να ρίχνεις βόμβες από τον ουρανό δεν πρόκειται να βάλει τέλος στον τρόμο. Ο τρόμος δεν θα σταματήσει με αεροπορικά πλήγματα και όσο δεν συνεργαζόμαστε με προοπτική μια χερσαία επιχείρηση", δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε Σύριους πρόσφυγες στη διάρκεια επίσκεψής του σε έναν καταυλισμό του Γκαζιαντέπ (νότια Τουρκία).

"Μήνες έχουν περάσει και δεν έχουμε επιτύχει κανένα αποτέλεσμα. Το Κομπανί είναι έτοιμο να πέσει", πρόσθεσε.

Αεροπλάνα του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ βομβάρδισαν σήμερα πολλές θέσεις που κρατούν οι τζιχαντιστές στο Κομπανί, ανέφερε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στα παρακείμενα τουρκικά σύνορα.

Οι μάχες συνεχίζονται σε πολλές συνοικίες αυτής της τρίτης μεγαλύτερης κουρδικής πόλης της Συρίας (Άιν αλ-Άραμπ στα αραβικά) ανάμεσα στους Κούρδους μαχητές και στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίες μπήκαν χθες, Δευτέρα, στο ανατολικό τμήμα της πόλης έπειτα από πολλές ημέρες σφοδρών βομβαρδισμών.

Διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες

Εν τω μεταξύ πολλές δεκάδες Κούρδοι διαδηλωτές εισέβαλαν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για να τραβήξουν την προσοχή στην επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εναντίον της συριακής κουρδικής πόλης Κομπανί.

Οι διαδηλωτές, άνδρες και γυναίκες που κρατούσαν κουρδικές σημαίες και πανό με την εικόνα του αυτονομιστή ηγέτη των Κούρδων της Τουρκίας Αμπντουλάχ Οτσαλάν, κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα του κοινοβουλίου περνώντας από τις θύρες ασφαλείας και κινούμενοι ταχύτερα από τους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει κλοιό για να τους εμποδίσουν.
Πραγματοποίησαν μια καθιστική διαμαρτυρία, ενώ πολλοί ευρωβουλευτές πήγαν να τους συναντήσουν. "Θα αγωνισθούμε εναντίον του Ισλαμικού Κράτους", τους φώναξε στα αγγλικά ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας Τζάνι Πιτέλα, ο οποίος χειροκροτήθηκε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δέχθηκε στη συνέχεια να συναντήσει μια αντιπροσωπεία. Υπογράμμισε πως ο τρόπος δράσης των διαδηλωτών "δεν είναι ίσως ο καλύτερος", αλλά τους διαβεβαίωσε "για την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τις διεθνείς προσπάθειες που αναπτύσσονται για να αναχαιτισθεί το Ισλαμικό Κράτος και υποσχέθηκε να διαβιβάσει το μήνυμά τους στο ΝΑΤΟ", ανέφερε πηγή στο κοινοβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v