Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Facebook: Στα $21,8 δισ. ανήλθε το κόστος για WhatsApp

Υψηλότερα από τα $19 δισ. διαμορφώθηκε το τελικό κόστος για την εξαγορά του WhatsApp, εξαιτίας της ανόδου της τιμής της μετοχής του Facebook.

Facebook: Στα $21,8 δισ. ανήλθε το κόστος για WhatsApp

Το κόστος της εξαγοράς του WhatsApp από το Facebook είναι τελικά υψηλότερο από ότι αρχικά αναμενόταν, εξαιτίας της ανόδου της τιμής της μετοχής του κοινωνικού δικτύου.

Το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο ολοκλήρωσε τη Δευτέρα το μεγαλύτερο ντιλ εξαγοράς στην ιστορία του μετά το πράσινο φως που έλαβε από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη εβδομάδα.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., το τελικό ποσό ρευστού και μετοχών που θα καταβάλλει συνολικά το Facebook ανέρχεται στα 21,8 δισ. δολάρια. Το νούμερο αυτό είναι υψηλότερο από τα 19 δισ. δολάρια που ανακοινώθηκαν αρχικά, γιατί η τιμή της μετοχής του Facebook έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 13% από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την καταβολή 177,8 εκατομμυρίων μετοχών, καθώς και επιπλέον 3,5 δισ. δολάρια σε πακέτα μετοχών ως κίνητρα απόδοσης στους υπαλλήλους της WhatsApp. Τα υπόλοιπα 4,59 δισ. δολάρια καταβλήθηκαν σε ρευστό.

Ο CEO του WhatsApp, Jan Koum, έλαβε περίπου 25 εκατ. μετοχές αξίας 1,9 δισ. δολαρίων. Ο κ. Koum ο οποίος θα περιλαμβάνεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Facebook, θα έχει ετήσιες απολαβές 1 δολαρίου και δεν θα έχει δικαίωμα για επιπλέον μπόνους πέρα από το στοκ των μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v