Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Samsung: Eπένδυση $14,7 δισ. στην παραγωγή τσιπ

Ο κορεατικός κολοσσός ανακοίνωσε πως το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί 75 χιλιόμετρα νότια της Σεούλ και θα δημιουργήσει 150.000 θέσεις εργασίας.

Samsung: Eπένδυση $14,7 δισ. στην παραγωγή τσιπ

Η Samsung σχεδιάζει να επενδύσει 14,7 δισ. δολάρια σε νέο εργοστάσιο παραγωγής τσιπ στην Νότια Κορέα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κορεατικός κολοσσός ανακοίνωσε πως το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί 75 χιλιόμετρα νότια της Σεούλ και θα δημιουργήσει 150.000 θέσεις εργασίας.

Η Samsung ανέφερε πως το νέο εργοστάσιο θα παράγει πιθανότατα τσιπ μνήμης, αλλά ακόμα δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση.

Σύμφωνα με αναλυτές, η νέα κίνηση της Samsung γίνεται ενώ παρατηρείται συρρίκνωση των κερδών στον τομέα των έξυπνων κινητών, με το μερίδιο αγοράς να δέχεται πιέσεις από την Apple και από κινεζικές εταιρείες όπως η Lenovo.

Τα λειτουργικά κέρδη της περιόδου Απριλίου-Ιουνίου στο τμήμα κινητής τηλεφωνίας υποχώρησαν σε ετήσια βάση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Ωστόσο, η αύξηση της ζήτησης για συσκευές κινητών θα τονώσει και τις παραγγελίες για τσιπ και σύμφωνα με αναλυτές ο τομέας παραγωγής ημιαγωγών της Samsung μπορεί να παίξει ρόλο κλειδί για την ενίσχυση των κερδών της εταιρείας.

«Αυτήν την στιγμή το μόνο τμήμα της εταιρείας που δημιουργεί σταθερά κέρδη είναι η μονάδα ημιαγωγών» ανέφερε αναλυτής της IM Investment στο Reuters.

Σημειώνεται πως η Samsung θα δημοσιεύσει την καθοδήγηση για τα κέρδη τρίτου τριμήνου την Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v